Menu
Engelse Flag

AANKONDIGING: tac op het Tech&Play KIDS Festival Eindhoven / 28 december 2017

LOGO Tech@Play Kids

Tech&Play Kids Festival: thema technologie
De Bibliotheek Eindhoven organiseert i.s.m. het Beursgebouw op donderdag 28 december (in de kerstvakantie) voor de tweede keer het Tech & Play Festival voor kinderen van 3-12 jaar. Ook dit jaar worden weer 3000-4500 kinderen verwacht.

De tac is van de partij: kom ook, dan maken we er samen een fantastische dag van.

tac lunch workshop BSO Kober Werveltuin Breda / 24 oktober 2017

LOGO BSO Kober

lunch workshop bij BSO Werveltuin
Tacs en wat rest materialen, de overblijftijd vloog voorbij. Meer heb je niet nodig.

De tac voelt zich thuis op de BSO.

tac bij de opening van BSO JIJ en WIJ te Woerden / 15 september 2017

LOGO BSO JIJ en WIJ

feestelijke opening van BSO JIJ en WIJ
Het was heel leuk om bij deze opening aanwezig te zijn! Kinderen en volwassenen reageerden wederom enthousiast tijdens de "tac workshop".

De tac voelt zich thuis op de BSO.

video gemaakt door Daniëlle Kooijman (Woerden)
eigen video: tac bij de opening van BSO Jij en Wij

tac op de Eindhoven Maker Faire / 2 en 3 september 2017

LOGO Eindhoven Maker Faire

Eindhoven Maker Faire: BELEEF INNOVATIE EN RAAK GEÏNSPIREERD!
Maak kennis met robots, drones, technologie, techniek, geweldige uitvindingen en een kleurrijke mix van projecten. Probeer (bijna) alles zelf, doe mee met tientallen workshops, en leer solderen of zelfs coderen! Ontdek wat de meer dan 200 creatieve makers je te bieden hebben, beleef plezier en laat je inspireren!

Wij waren erbij met de tac op dit mooie evenement en hebben genoten! Heerlijk om te zien hoe al die kinderen en volwassenen met de tac bouwen.
Op www.eindhovenmakerfaire.nl staat een een opname van Omroep Brabant (Zinderend Zuiden), ongeveer 3 minuten gaat over de EMF, de tac is in beeld van 01:33 - 01:56

eigen video: tac op de EMF 2017

tac op braderie 's Graveland / 13 mei 2017

impressie braderie 's graveland 2017

Gezellige braderie in 's-Gravelend
Voor ons geen verrassing; ook nu weer volop kinderen die met de tac gingen spelen en de tijd vergaten (op de foto een voorbeeld)!
Daarnaast weer de bevestiging dat de tac een multi-tool is.

Huishoudbeurs / 18 - 26 februari 2017

Succesvolle lancering van de tac op de Huishoudbeurs 2017

tac op de Huishoudbeurs 2017

De introductie van de tac aan het grote publiek is volgens plan verlopen. Tijdens deze 9 dagen durende beurs hebben we de bevestiging gekregen van de potentie van de tac. Naar schatting hebben zo’n 10.000 mensen onze stand en de leus “tac, handig en leuk” gezien.

Bezoekers gaven aan de tac te gaan gebruiken op vakantie, om de was mee op te hangen, in de tuin, in huis om kabels te ordenen en om kaarten mee op te hangen. Ook was er grote belangstelling voor de creatieve kant van de tac, als speelgoed.

We hebben contacten gelegd met mensen die werken op basisscholen en bij Buitenschoolse Opvang (BSO) organisaties. Daarnaast hebben we gesproken met mensen werkzaam in de revalidatie-en hulpmiddelensector.

Last but not least: er is belangstelling vanuit Spanje, Nieuw-Zeeland en Australië om de tac daar op de markt te mogen brengen.

We zijn op de goede weg!

Margrietschool Woerden / 27 januari & 3 februari 2017

Gastlessen op de Margrietschool Woerden

Tijdens de vorige tactiviteit (de kinderkerstmarkt) was de afspraak gemaakt om ook op de Margrietschool in Woerden twee gastlessen te verzorgen, ditmaal bij groep 5a en 5b. Het was ook nu weer geweldig leuk om te zien hoe de kinderen met de tacs aan de gang gingen. De tijd vloog voorbij!

Kinderkerstmarkt / 10 December 2016

Kinderkerstmarkt wijkplatform Snel en Polanen-Waterrijk Woerden

We waren ook aanwezig op de kinderkerstmarkt die door het wijkplatform Snel en Polanen-Waterrijk georganiseerd was rond het winkelcentrum Snel en Polanen en het La Fontaineplein. In een tent konden kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 spelen met tacs, sjoelen, vogelhuisjes maken, een tattoo krijgen, een kerststukje maken of werken aan de langste kersttekening van Nederland. Het was een mooie dag waarop we met ruim 40 kinderen (en ouders) o.a. kerstbomen, arrensleeën en kerststerren van tacs gemaakt hebben. Ieder kind mocht een zakje met 12 tacs mee naar huis nemen.

KBs de Regenboog Woerden / 13 September & 11 November 2016

tactiviteiten op de Regenboog in Woerden

Op 13 september 2016 vond de eerste tactiviteit plaats. De Regenboog in Woerden vond het een leuk idee om te kijken hoe kinderen met een nieuw product om zouden gaan. Er was voor gekozen om aan te sluiten bij het thema waar de groep die periode mee bezig was (indianen). Met wat hulp van de juf, een stagiaire, een gastmoeder en Taco stonden er na een halfuurtje meer dan 15 wigwams, wat cactussen, een paard met ruiter, wat losse poppetjes en een kampvuur in de klas. Daarna is een deel van de kinderen van alles en nog wat gaan bouwen met tacs (en potloden).

Bij groep 6 (op 11 november) pakten we het anders aan. De kinderen kregen eerst de opdracht (in groepjes) met twaalf tacs iets herkenbaars voor de anderen te maken. Veel van de creaties werden inderdaad door de andere kinderen herkend (een robot, vliegtuig, geweer, poppetje en een slang). Bij de tweede opdracht mochten er naast tacs ook andere voorwerpen gebruikt worden (denk aan dopjes van melkpakken, ronde plastic dekseltjes, stokjes en rietjes). Ook hiermee werden schitterende dingen gebouwd (zoals een auto, stoel, slang, robot en een speeltuin).

Zie foto voor een impressie.


Scroll